NFT

NFTs

Στηρίζοντας τα συναισθήματα που παράγουν αξία

Εμείς, όλοι οι άνθρωποι πίσω από αυτό το κίνημα και αυτό το brand, πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα είναι ένα καλύτερο μέρος αν υποστηρίξουμε τα παιδιά να αναπτυχθούν και να αποκτήσουν δεξιότητες να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις με ψυχική ετοιμότητα και ανθεκτικότητα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επενδύουμε στα παιδιά που αγκαλιάζουν το σκοπό μας με μια αγορά από τη σειρά Vasiliki και τους προσφέρουμε ένα NFT ως

ΔΩΡΟ, μια επένδυση τόσο για τον συναισθηματικό όσο και τον υλικό τους πλούτο.

 

Τι είναι τα NFT;

Η χρήση της τεχνολογίας blockchain, ενός NFT ή αρχικά για το Non-Fungible Token, είναι ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο που αντιστοιχεί σε ιδιοκτησιακό τίτλο ή επαληθεύει τη νομιμότητα ενός ειδικού αντικειμένου, ενός σκοπού, μιας ιδέας, ενός δημιουργικού έργου ή έργου τέχνης.

Τα NFTs δεν είναι εναλλάξιμα. Αντ ‘αυτού, το καθένας είναι μοναδικό και έχει συγκεκριμένα μεταδεδομένα που το κάνει να ξεχωρίζει από άλλες κρυπτογραφημένες οντότητες – νομίσματα στο φάσμα των crypto, όπως το Bitcoin και το Ethereum (που οι περισσότεροι από εσάς μπορεί να γνωρίζετε), τα οποία είναι μεταφερόμενα και μπορούν να μεταφερθούν βάσει ενός προς ένα καθώς το καθένα είναι ανταλλάξιμο με άλλο.

Γιατί τα NFTs έχουν αξία;

Η αξία του NFTs  βασίζεται στη σπανιότητα και τη μοναδικότητα: Τα NFTs συσχετίζονται συχνά με κάποιο ψηφιακό υλικό, συμπεριλαμβανομένων ψηφιακών εικόνων κι έργων,  μουσικής,  ταινιών,  συλλεκτικών αντικειμένων,  ιστοριών και δημιουργημάτων καλών κι εφαρμοσμένων τεχνών. Με την επαλήθευση της νομιμότητας και της κατοχής αυτών των ψηφιακών αγαθών ή με τη συσχέτιση ψηφιακών αγαθών με υλικά αγαθά και ιδέες που τα συνδέουν όλοι μαζί, μπορούν να δημιουργήσουν αυθεντική σπανιότητα στον ψηφιακό και συνεχώς αυξανόμενης δύναμης, σύμπαν, τη νέα 4η γενιά του internet παγκοσμίως.

Στην ψηφιακή αυτή πραγματικότητα, η πραγματική ιδέα της μοναδικότητας και της σπανιότητας μπορεί να αυξήσει την αντιληπτή αξία ενός αντικειμένου ανάμεσα στους λάτρεις και τους συλλέκτες, τους γνώστες και τους υποστηρικτές μιας πρωτοβουλίας, ενός σκοπού, ενός υβριδικού προϊόντος, αλλά και μιας κίνησης καθώς οι πρώτοι υποστηρικτές μιας τέτοιας καινιτόμαςιδέας μπορούν να ηγηθούν ενός συνεχώς αυξανόμενου κοινού υποστηρικτών και άρα ενός συνεχώς αυξανόμενου κέρδους.

Πώς μπορεί να επαληθευτεί η ιδιοκτησία και η αυθεντικότητα στα  NFTs;

Η τεχνολογία Blockchain προστατεύει τα NFTs και προσφέρει έναν αμετάβλητο, διαφανή τίτλo  ιδιοκτησίας. Αυτό αφαιρεί τη δυνατότητα απάτης ή αντιγραφής, εξασφαλίζοντας στους κατόχους ότι αγοράζουν το αυθεντικό ψηφιακό προϊόν.

Τα NFTs δίνουν τόσο στους ιδιοκτήτες όσο και τους δημιουργούς τους μια νέα προσέγγιση για να κερδίσουν από τα ψηφιακά τους περιουσιακά στοιχεία. Κατά την πώληση των δημιουργιών τους ως NFTs, μουσικοί, καλλιτέχνες, προγραμματιστές παιχνιδιών και άλλοι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να λάβουν δικαιώματα σε επόμενες δευτερεύουσες πωλήσεις όταν μεταφέρεται το NFT ανέμεσα σε κατόχους ιδιοκτησίας. Αυτό προσφέρει μια σταθερή πηγή εισοδήματος που ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη μέσω των παραδοσιακών τίτλων ιδιοκτησίας τέχνης ή περιεχομένου.

Τα NFTs μπορούν να αγοράζονται, να πωλούνται και να ανταλλάσσονται οπουδήποτε στον πλανήτη, να αφαιρέσουν περιφερειακούς περιορισμούς και να ανοίγουν τις πόρτες σε μια παγκόσμια αγορά ανθρώπων με κοινές αξίες, επενδυτών και συλλεκτών. Αυτή η διευρυμένη αγορά μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερη ζήτηση και συνέκδοχη αύξηση της αξίας.

Γιατί είναι σημαντικό να επενδύσει κάποιος σε ένα εγχείρημα, ηθικού, ανθρωπιστικού και υποσχόμενου επιχειρείν της επόμενης γενιάς;

Τα NFTs συχνά έχουν πολιτιστική ή κοινωνική σημασία, προσθέτοντας επιμέρους αξία εκτός από την οικονομική τους.

Στην περίπτωσή μας θέλουμε να υποστηρίξουμε το σκόπο του εγχειρήματος μας, δηλαδή της ενίσχυσης της ικανότητας του να μπορεί να συνειδητοποίησει κάποιος τα συναισθήματα του μιας και ο στόχος του Movement : Vasiliki, Wear Your Emotions,  είναι η εδραίωση της αναγνώρισης των συναισθημάτων, ως εξαιρετικά πολύτιμα για τη διαμόρφωση της ταυτότητάς μας. Έχουμε το όραμα να εμπνεύσουμε όλα τα παιδιά στον κόσμο να φροντίσουν τη συναισθηματική τους κατάσταση, μέσα από τις μοναδικές μας ιστορίες για κάθε ένα συναίσθημα και να παρακινηθούν από τους κύριους χαρακτήρες κάθε ιστορίας.

Αυτές οι ιστορίες δημιουργήθηκαν προσεκτικά και με αγάπη και επιστημονική αρτιότητα για να υποστηρίξουν όλους τους ανθρώπους να στέκονται δυνατοί μπροστά στις προκλήσεις, να αναπτύξουν ανθεκτικότητα και να διατηρήσουν την πίστη τους για να επιτύχουν αυτό που επιθυμούν.

Για τα μικρά παιδιά, η συναισθηματική ρύθμιση και η ασφάλεια είναι θεμελιώδεις προκειμένου να αναπτυχθεί μια υγιής νοοτροπία  προς τη ζωή, που θα ευνοήσει τη δημιουργία μιας ασφαλούς και συνεχώς αυτοσυντηρούμενης εικόνας για τη θέση τους σε αυτόν τον κόσμο.

Με κάθε μία από τις ιστορίες που έγραψε η Μαριάννα Αντωνακάκη, να συνδέεται ξεχωριστά  με κάθε συναίσθημα, η δημιουργική μας σχεδιάστρια Βασιλική Μάγου, δημιούργησε έναν χαρακτήρα, ένα άβαταρ, με χαρακτηριστικά για το ρόλο του και μοναδικά αντικείμενα, αξεσουάρ και εργαλεία που παίζουν σημαντικό ρόλο στην πλοκή κάθε ιστορίας.

Τα αντικείμενα αυτά έγιναν τα κύρια σύμβολα, τα οποία  δημιουργήσαμε και NFTS για να προσφέρουμε περισσότερη αξία στα παιδιά και τις οικογένειές τους που υποστηρίζουν το έργο “Vasiliki Wear The Emotions” και σχετίζονται με τον σκοπό και την αποστολή της Βασιλικής Μιλλούση που μπορούν να έχουν νόημα και σημασία  κοινωνικά ή συναισθηματικά και σε όλους εσάς όπως ακριβώς είχαν και για μας.

Τα NFTs έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν αξία, αλλά όπως και σε κάθε άλλο περιουσιακό στοιχείο, η αξία  βασίζεται κυρίως στη ζήτηση της αγοράς και υπόκειται στην υποκειμενικότητα, που χαρακτηρίζει την αξία στην τέχνη, στη δημιουργία περιεχομένου αλλά και σε κάθε άλλο δημιουργικό έργο.

Η φήμη του Δημιουργού που σχετίζεται με το NFT, η  εταιρεία Τεχνολογίας που αναπτύσσει και υποστηρίζει το έργο τεχνικά, καθώς και το πως η αγορά αντιλαμβάνεται το μοναδικό χαρακτήρα του NFT, ως ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο, αλλά και καθαυτές οι τάσεις της αγοράς, το γενικό κλίμα που επικρατεί στο οικοσύστημα NFT είναι μερικές από τις μεταβλητές που μπορεί να επηρεάσουν την αξία του.

Η παροχή ενός NFT ως δώρο έχει πολλά πιθανά πλεονεκτήματα τόσο για τον δωρητή όσο και για τον παραλήπτη:

Το παρόν NFT, άλλωστε, είναι τόσο μοναδικό όσο και σημαντικό: η συλλογή από αυτά τα NFT αντιπροσωπεύουν την ψηφιακή ιδιοκτησία πρωτότυπων έργων, όπως ολόκληρη η έννοια του Vasiliki, Wear Your Emotions, που στοχεύουν και πάνε πολύ πέρα από τα προϊόντα και γίνονται ένα κίνημα και ένα ισχυρό Mindset, αντανακλώντας τις κοινές αξίες από όλους συνεργάτες σε αυτό το εγχείρημα.

Η προσωπική διαδρομή της Βασιλικής Μιλλούση, ως άτομο, ως παγκόσμια πρωταθλήτρια, ως ευ αγωνίζεσθαι αθλήτρια, ως δημόσιο πρόσωπο, αλλά κυρίως ως γυναίκα, επιχειρηματία και γονέα,αντανακλάται στο εγχείρημα αυτό και ενσαρκώνεται μέσα από τις ιστορίες που γράφτηκαν για να πλασιώσουν αυτή την πρωτοβουλία.

Η παροχή ενός NFT μπορεί να είναι ένα εγκάρδιο και μοναδικό δώρο, για όλα τα παιδιά και τους γονείς που γίνονται μέλος των αξιών μας αυτών και υποστηρικτές του οράματος και της αποστολής πίσω από το σκοπό του εγχειρήματος και επίσης τα ίδια με τρόπο δημιουργικό και συνάμα καινοτόμο “φορούν¨ την αλλαγή που προτείνουν,στο πλαίσιο του επιχειρείν της επόμενης γενιάς, που παράγει κοινωνική συνεισφορά.

Ιδιαίτερα εάν το δημιουργικό περιεχόμενο  και οι ιστορίες μιλούν στην καρδιά του παραλήπτη των NFT, έχουν συναισθηματική αξία και προκαλούν ενδιαφέρον.

Με την πάροδο του χρόνου επηράζεται και η δημοτικότητα αυτού του project. To Vasiliki Wear Your Emotions, η ζήτηση για το περιεχόμενο που έχουμε δημιουργήσει,  και που εμπλουτίζει τα προϊόντα, η αγάπη των παιδιών και των γονέων που αναμένουμε ότι θα αγκαλιάσουν αυτό το εγχείρημα ή η ευρύτερη αποδοχή της πλατφόρμας που φιλοξενεί αυτό το NFT είναι μερικές από τις μεταβλητές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση της αξία; του.

Ο παραλήπτης μπορεί να επωφεληθεί  εάν επιλέξει να πουλήσει το NFT στο μέλλον, εάν η αξία του συνεχίσει να αυξάνεται.

Αυτή, από μας,  είναι μια μικρή αλλά γενναιόδωρη πράξη προς εσάς και τα παιδιά σας που μας έχετε εμπιστευτεί και έχετε υποστηρίξει τόσο το σκοπό αυτής της ιδέας όπως και τα προϊόντα μας.

Πέρα από τη νομισματική της αξία, αυτή η χειρονομία από πλευράς μας μπορεί να υποστηρίξει άμεσα το σκοπό της αρχικής μας ιδέας για την υποστήριξη των παιδιών, προσθέτοντας ακόμη περισσότερο νόημα στο δώρο μας αυτό.

 

Το συναίσθημα μοναδικότητας και ιδιοκτησίας όταν έχεις ένα δικό σου NFT

Η λήψη ενός NFT ως δώρο μπορεί να βοηθήσει τόσο τους ομοϊδεάτες και τους φίλους αυτής της ιδέας αλλά και εν γένει κάποιους συλλέκτες να επεκτείνουν τις υπάρχουσες συλλογές ή να ξεκινήσουν νέες, δίνοντάς τους μια αίσθηση ικανοποίησης και χαράς με την  κατοχή ενός μοναδικού ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου, οπότε σας ενθαρρύνουμε να διαδώσετε την ιδέα, να συστήσετε τα προϊόντα μας και να μοιραστείτε τις ιστορίες αυτές που προάγουν την ευαισθητοποίηση και προάγουν τον ηθικό πλουτισμό.

Η δική σας εμπιστοσύνη μπορεί να προκαλέσει την περιέργειά άλλων ή και την προσοχή τους, εμπνέοντας τους για να μάθουν περισσότερα και ίσως να παρακινηθούν και να μάθουν περισσότερο για το πως λειτουργούν αυτές οι νέες τεχνολογίες και να φροντίσουν να γνωρίσουν αυτό το πεδίο με ασφάλεια και σύνεση.